Friday, March 24, 2017

Johnny's di AEON Alpha Angle, Wangsa Maju

Rabu, cuti. Plan, nak makan steamboat-nasi goreng Johnnys,  sedap katanya. http://dieyana78.blogspot.my/2017/03/sedap-ke-nasi-goreng-johnnys.html
Jom kite cuba! Alang-alang cik kembar kat day care, kita nikmati Johnnys ... chill. Jangan salah faham, kita bukan tak adil untuk anak-anak, ada masa2 kita tak boleh bawak si kecik, haruslah dia merenyam kat Johnnys tu, tercelup2 periuk panas, kau! Tapi kita akan ganti balik untuk cik kembar. Insya-Allah, Sabtu/Ahad, kita bawak semua anak2, kita ikut menu pilihan cik kembar. Dan, cik kembar, haruslah memilih kfc ;-))  
 
Sekarang ni pun, Iman n Wafiy dah tak nak ikut kami keluar, lebih suka kat rumah. Kalau beli barang dapur, cik kembar je nak ikut. Tengoklah, cik kembar besar besok, tak mau juga ikut kami. (Tetiba teringat artikel "Anak-anak Hanya Rapat dengan Ibu Bapa Sehingga Umur 12 Tahun!) Kalau boleh kita nak anak-anak rapat dengan kita untuk selama-lamanya, ye kan?!
 
 
Iman n Wafiy
 
 
 
 
Kita ambik menu A (dua orang), satu nasi goreng cendawan. Anak-anak tak mau ns goreng, 'sayur' banyak katanya. Saya n suami je makan, sedap weih! Memang selera saya. Ditambah sambal belacan nya yang manis2 pedas.
 
 
Nampak biasa, tapi bagi saya, ia sedap! ;-))
 
Alhamdulillah, cukup untuk kami berempat, licin dan kenyang! ^_^
 
 
 
Puas hati set steamboat dua orang, nasi goreng, air 4 gelas + service charge=RM 70.
 
Akhirnya, dapat juga merasa steamboat Johnnys + nasi gorengnya! Orang lain dah lama makan Johnnys, kite baru nak merasa. Dulu tak mau, sekarang baru teringin ;-))

Tuesday, March 21, 2017

Ke Mana Cuti Sekolah, Seminggu?

Cuti sekolah seminggu, ke mana? Jalan-jalan bawa anak-anak, balik kampung, atau tak ke mana-mana sebab jadual anak-anak padat dengan tuisyen? Atau, bagaimana aktiviti uols?
 
Kami, balik kampung pun tidak, bercuti pun tidak. Anak-anak di rumah dengan papa dia, layan Astro First ('Kasut Bola Pink'), layan tv.
 
 
 
Sabtu lepas, tengok dinasour di AEON Setiawangsa. Hampa!
 
 
 
Iman dan Wafiy, baca buku ke? Tidaklah juga, aduhai. Ya, Iman dan Wafiy siapkan kerja sekolah. Petang, diaorang main2 kat taman permainan. ;-)) Esok, Rabu dan Khamis saya cuti, cadangnya nak bawa anak-anak jalan-jalan cari makan.
 
Cik kembar, semalam lepak dgn papa n abang2nya kat rumah. Hari ni, dah ke day care. Ada la juga aktivitinya dengan teachers  kat situ. Kasi chance papa nya nak buat urusan bayar bil, dan segala macam kat luar tu.
 
 
 
Makanan nak kunyah2, ada kat meja, suami pun, jenis tak kisah, pandai2 lah dia, beli/ kalau rajin, masak simple... Okey lah tu, pandai berdikari. Mama kerja, diaorang ok, ceria je kat rumah tu. ;-))

 
^___^
 
 

Friday, March 17, 2017

Yeaaa, Field Trip to Planetarium!

15 Mac 2017
Field Trip to Planetarium
Little Caliphs (4 & 5 years)
 
Seronoknya cik kembar, nak ke planet! ;-)) "Mama, ni bumi, sekarang kita nak g planet!" Kecik2 dah pergi lawatan, hebat! Generasi z ;-)) Mama kecik2 dulu, tak de pun lawatan macam ni tau!
 
 
Berkumpul sebelum bertolak
 
 
Ghufran menyengih, okey je, tapi Ghazi, "mama ikut naik bas tau!" Alamak!
 
"Ghazi, mama tak boleh naik bas, kawan ramai sangat, tak de kerusi mama nak duduk dalam bas" Nasib baik alasan mama diterimanya ;-))
 
 
Babai mama!
 
First time mama lepas cik kembar. Eh bergenang air mata mama, ahhaha, ntah2 apa2 je! Feeling hantar anak sekolah asrama la tu ... poyo, hahha! ^__^ Jangan nak suka sangat, esok2 anak besar, duduk asrama, masa tu lah rasa rindu kat anak2, rindu keletah diaorang masa kecik2 kan! Okey, ai is sedih! ;-))
 
Risau juga kan, tapi kita fikir positif, insya-Allah, anak-anak semua selamat. Biar diaorang rasai pengalaman dengan kawan2, seronok. Berpeluh teacher nak handle anak2 Little Caliph. Huiii, mencabar kan!
 
 
 
Pic from teacher ;-))
 
 
Di Planetarium
 
 
 
Selepas ke Planetarium, teachers bawak anak2 makan KFC.
 
 
Bertolak pukul 9.30 pagi, pukul 1.00 tengah hari diaorang dah balik. Alhamdulillah  ... TQ TO ALL TEACHERS!
 

Wednesday, March 15, 2017

Famili Day 2017 di Akar Beach Resort

11 Mac 2017
Family Day Bahagian Multimedia (DBP) di Akar Beach Resort, PD
 
Dua tahun lepas buat kat sini juga, lagi sekali 2017, buat kat sini. ;-))


 
 
 
Simple sukaneka untuk dewasa dan kanak-kanak.
 

Bola King Kong!
 





Tema malam tu- Color blocking! Mama belasah je, nasib baik seluar anak2 dah ada, raya dua tahun lepas, masih boleh pakai, hahha! Cik kembar, saya belikan baju n cap je. Beli kat Kenanga Wholesale, sehari sebelum nak g, baru nak terhegeh2 g beli. Mama, beli plain shawl-6 hinggit je! ;-)) Tetiba rasa best/comel pakai shawl royal blue ni! ;-))

 Nah, nak sgt colour blocking kan! ;-)) Tak best, gambar tak clear!


**Eiii kabur sangat2 ... geram je dgn kamera handphone nih, nak bergambar pun tak de mood! Kumpul duit, beli hp baru?! ^__^


Menepati tema, colour blocking! ;-))


AJK sedang kira markah ;-))
 

Sajer, suka2 ... tup tup cik kembar dipilih Hadiah Pakaian Kanak-kanak Lelaki Terbaik! Okey la, dapat hamper. Dan, untuk pertama kali, Iman masuk karaoke, menang naib juara (kategori kanak-kanak) Tak pernah seumur hidup nyanyi karaoke, elok pulok dia nyanyi ikut beat/rentak lagu ;-)) 
 
 
Lagu 'Terakhir'-Sufian Suhaimi.

Dan, mama, dapat cabutan bertuah-pembakar roti, Lazada! Hahaha, okey lah tu, cabutan bertuah semua staf dapat (20 orang staf  Multimedia).
 

Jom balik!



 ^__^
 

Thursday, March 9, 2017

Cerita Umar Ghazi & Umar Ghufran


Dah lama tak cerita cik kembar. Alhamdulillah, diaorang dah masuk sekolah, 5 tahun! Cepatnya masa berlalu.... Masih terbayang diaorang kecik-kecik, masa tu, mama dan papa masing-masing macam robot urus anak-anak. Sampai sekarang masih lagi macam robot, hahaha, pagi-pagi kalut ribut siapkan sarapan simple untuk anak2, mandikan cik kembar. Mak aih, liatnya cik kembar nak bangun pagi, tidur lambat, mana tak liatnya! Mandi, pakai baju, nak dengan mama jugak! ;-))


 
Pagi
 
Alhamdulillah, dah g sekolah ni, nampak 'cerdik' sikit, ada rajin sikit, mulut pun semakin hari semakin banyak! Teacher cakap, cik kembar tak datang sekolah (demam), kelas tak riuh. Hahahah! Pagi2, mama dah bersenam, naik tangga, turun tangga, cik kembar nak mama naik tangga juga, hantar sampai atas, betul2 depan pintu kelas! Padahal teacher ada je kat bawah tu, sambut student pagi2. Petang, gilir2 dgn suami, naik tangga ambik diaorang kat day care. Agak2 sampai bila mama nak hantar sampai depan kelas tu, dik? Setahun eh? Sabar mama! ;-))



Hari pertama di sekolah (Januari 2017), Ghufran (adik), takut2, pegang kolar baju abang (Ghazi) ;-)) Masa hari pertama, menangis tak mau masuk kelas. Hari kedua, Alhamdulillah okey. ;-))
 
Cikgu dah boleh beza Ghazi n Ghufran. Kata teacher, "Ghufran nampak manja2, mesti nak bersama-sama dgn abangnya (Ghazi) ;-))
 
Selalu berdampingan! Kata teacher, "diaorang ni, love each other" Alhamdulillah.... 
 


Setiap hari Rabu, kelas Art and Craft.


Duduk pun mesti dekat-dekat ;-))
 


Time gaduh ada jugak, tapi kalau diaorang berjauhan, sedih! Moga ikatan mesra ini adalah untuk selama-lamanya, tiada siapa yang akan memisahkan mereka, kecuali Takdir!
 

Ceria bila berdua, cuba kalau sorang tak de, monyok beb!
 

Sedap ke Nasi Goreng Johnny's? ;-))

Teringin nak makan nasi goreng kat Johnny's. Sedap ke eh? Sedap is subjektif kan, selera masing-masing. Tapi rata2 mengatakan nasi goreng kat Johnny's tu sedap! Tetiba teringin! ;-))

Dua malam lepas, pergi Aeon Wangsa Maju, lalu depan Johnnys, ingatkan nak masuk mkn nasi goreng, orang, ramai, jam pun dah lewat, kejap lagi tutup. Kalau makan cepat2, tak boleh nak menikmati nasi goreng tu.

Nanti set masa lain, kita g makan Johnnys tu.... Dah terbayang2 menu nasi gorengnya, nasi goreng belacan, nasi goreng pineapple, sedap ke eh? ;-))
 
 
 
Gambar yang tiada kena-mengena dengan tajuk entri ;-)) Lama tak cerita budak kembar ni. Cik Kembar dah masuk sekolah tau! Hihihi. Nanti rajin2, kita update ;-))
Abaikan pemandangan tak cantik tepi2 tu. ^__^
 

Monday, March 6, 2017

Master Class Salsation @ The Club, Bukit Utama!

Hai....

Happy Sunday with Salsation @ The Club, Bukit Utama, Damansara (5 Mac 2017).
 
Semalam join master class salsation with SMT Federica Boriani from Itali. Special appearance- big boss (Salsation) - Alejandro Angulo)! Juga kemunculan beberapa instructor salsation (tempatan).
 
Bergambar kenangan ;-))
 
 
Berberapa instructor Salsation
 
 
 
Turban hitam tu cikgu/instruktor kami yang best! - Suetila ;-))
 
 
 
With Federica Boriani!
 
 
 
Wiiiii! ;-))
 
 
 
With Elite Instructor (Salsation) - Eka Yahya
 
 
 
With founder Salsation! -Alejandro Angulo from Venezuela ;-))
 

#danceforfun # positivevibes #sharethelovefordance #fit&fun
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...