Tuesday, October 17, 2017

Boat Noodle di Melawati Mall

Demi menjaga hati anak-anak kita yang semakin hari semakin besar, semakin mengerti dan kadang-kadang mudah tersinggung, sebagai mama dan papa, sesekali kita gembirakan dan tunaikanlah keinginan mereka selagi kita mampu, kan!  Keinginan mereka bukanlah besar mana pun, minta makan, minta nak main, itulah budak2, bukannya selalu pun, sesekali. Tapi, tidaklah selalu kita iyakan aje permintaan anak-anak, contohnya, pada hari yang istimewa, (hari lahir, hari raya, dsbnya) insya-Allah, kita boleh tunaikan. Cuma lambat dengan cepat je mama dan papa tunaikan. ^___^

Kebetulan, dah lama tak keluar sama-sama macam ni, mama iyakan aje permintaan Iman. Smile! ;-))
 
Dan, bila Iman minta Boat Noodle, katanya, "Iman teringin nk makan Boat Noodle macam kita makan hari tu, mama." (pertama kali makan di Sunway Putra Mall), dan mama pun teringin nak ulang Roti Sangkaya yang sedap, gebu gebas tu, suami dan anak2 yang lain okey aje, lalu, Boat Noodle menjadi pilihan makan kami di Melawati Mall!
 
 
Kami order simple2 je....
 
Harga noodle dah naik, dari 1.90 ke 2.01 hiihihi
 
 
Sangkaya pilihan mama dan papa.
 

 
Nasib baik mu baik, cik kembar, dapat buku colour, diam lah sekejap. Tapi colour tak de, belasah je dengan pensel kat meja tu ;-))
 
 
Ayam goreng untuk cik kembar-tak sempat snap ;-))
 


Mama kalau swafoto (selfie), memang fail! Hahahha. Tak pe lah, yang penting nampak iman menyengih dapat boat noodle ;-))

 

Monday, October 16, 2017

Posing2 di Melawati Mall ;-))

Salam Isnin semua. Black Monday kah? ^__^ Senyumlah sikit, tak mau 'black monday' tau!
 
Semalam 'orang tu' mengajak ke Melawati Mall! Serius, dah lama kami tak keluar 6 beranak sama-sama. Apa tidaknya, yang sulung tu, dah tak mau ke mana-mana kalau ajak keluar. Lebih suka di rumah saja. Paling tidak, dia akan ke kolam renang di kondo kami tu, petang pula bersama-sama kawan2 main bola. Ermmm ... macam tu lah kalau ank2 dah semakin besar, tetiba rasa sayu pula...
 
Tapi semalam, bila papanya pujuk baik2, baru nak ikut. Tambahan lagi, cuti sekolah dah mula kan, exam UPKK dan exam sekolah kebangsaan dah habis. Tinggal lagi exam sekolah agama je lepas cuti sekolah ni. 

Yeahhh ke Melawati Mall lah kita! Melawat mall baru, hahaha lama sungguh mama tak seronok macam ni. Mama ko mng hover ;-))

Cik kembar yang terlebih sporting, "mama, cepat ambik gambar kami!" ;-))
 
 
Tk de lah nak shopping apa pun, jalan2, snap gambar sikit2. Itulah kaedah mama bila berjalan... papa-geleng2 kepala tengok mama, iye kan aje ^__^

 
 
Banyak lagi kedai-kedai yang tak buka. Bolehlah kita posing2 ;-))
 
 
 
Kalau dah dapat komik, macam tu lah kaedahnya Iman n Wafiy ;-))
 
 
 
Mak nak eksen sikit! Hahhaa!
 
 
 
 
Yang abang2 pula, mama umpan dengan MPH (komik le, apa lagi), barulah nak bagi kerjasama kat mama ;-)) Tq Iman, Wafiy! ^__^
 
 Syok juga Melawati Mall ni, standard mall lah kan. Tempat makan pun best dan banyak pilihan. ;-))

Monday, October 9, 2017

Kek Hari Jadi Kembar Umar di Sekolah

Lagi-lagi birthday. Kali ni, cik kembar pula. Tapi tarikh sebenar 11/10 ni.  Jumaat lepas, diaorang celebrate ramai2 kat sekolah.  Kebiasaan, birthday boy/girl akan bawa kek masing-masing.
 
Sehari sebelum hari kejadian, teacher wasup, celebrate September n Oktober Birthday. So, untuk tidak menghampakan cik kembar, mama dan papa ke kedai kek Pistachio, Danau Kota. Tak sempat nak sediakan goodies pun!

Simple - Kek Coklat-RM 49.
500 gram, dan diskaun 10% untuk member.
 
Mama dan papa pilih kek yang paling simple, tapi ada marshmallow.  Nampak marshmallow atas kek, dah sengih melebar. ;-)) Walaupun sebelum ni  diaorang request kek ultraman,/Thomas/ bla bla.. ;-))
 
Adik sengih, mama gembira, Gembira sebab bajet mama selamat ^__^ Tapi mama tak boleh berasa lega, sebab akan ada kek kedua untuk celebrate kat rumah nanti. Fuhhh!
 
Satu kek, share ya, dik! ;-))
 
Kredit photo: Teacher



Macam-macam rupa kek birthday. Comel sangat!

"Mama, teacher cakap, tak payah pakai baju sekolah, boleh pakai baju cantik!" ;-))
 
HAPPY BIRTHDAY TO  ALL LITTLE CALIPH ... LOL!


Tuesday, September 26, 2017

Happy 9th Birthday Adam Wafiy!

12 September 2017

Happy Birthday Adam Wafiy! Anak kedua kami.
 
Belajar rajin2 nyah! We love you!
 

Control sengih  ^__^
 

Chipmuk @detective conan @hensembucuk @kaki buli cik kembar,  banyak sebenarnya gelaran budak kaca mata  ni ;-)) Apa2 pun, kami sayang Wafiy!
 

Sabtu lepas, simple celebration kami 6 beranak untuk Wafiy! Anak suka, mak gembira! Giteww ^__^
 


Seadanya . Suka-suka untuk anak-anak ;-))


Sebenarnya nak beli kek boston coklat (Secret Recipe) yang super sedap tu. Tapi katanya discontinued sementara! Frust! Eh, eh, birthday anak, mak yang frust, ko dah kenapa? ;-))


 
Dua baju biru tukang sibuk! ;-)) #cikkembar
 

Dah tak de tu, terus melencong ke danau kota Kedai Kek Pistachio. Kek kat sini, rasanya okey juga, banyak pilihan, harga pun okey. "Wafiy tak kisah mama, asalkan kek coklat, ada strawberi kat atas kek" ;-)) Alhamdulillah, tak banyak songeh ;-))

Beli kek sebiji (RM 49), bayar member RM 20 untuk 2 tahun, dapat diskaun 20% pembelian. Okey tak? Percuma sekotak kek (6 biji kek cawan), apa ke namanya, tak tau, lembut mcm chiffon kek, kat dalam ada krim kastard.

Monday, September 18, 2017

Tragedi Subuh Darul Quran Ittifaqiyah :-((

14 September 2017 bersamaan 23 Zulhijah 1438H
 
Tragedi  Kebakaran Sekolah/Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah
 
Dan, 7 suspek yang terlibat dalam kejadian ini telah pun ditangkap. Semoga Allah Taala memberi petunjuk dan moga kes ini dapat diselesaikan dengan adil dan saksama.
 
Apa-apa pun, perancangan dan aturan Allah adalah yang terbaik, yakni sebaik-baik perancangan. Kejadian ini juga memberi iktibar kepada kita semua. Allahuakbar.
 
Saya suka dengan ayat ini:
 
"Ibu bapa anak-anak syurga ialah ibu bapa terpilih. Ibu bapa anak-anak 7 orang (suspek) juga yang terpilih. Bayangkan kita sebagai ibu bapa dalam kedua-dua situasi ini. Ibu bapa mana yang lebih hebat ujiannya? Hanya mampu berdoa dan berserah. Selebihnya urusan Allah SWT."
 
 
 
Sehingga hari ni, sedih masih tak hilang! :-((
 
Al fatihah, dan takziah kepada keluarga. #tragedisubuh #anakanaksyurga
 

Monday, September 11, 2017

Nenek Dah Tak de :-((

Assalamualaikum, selamat pagi....

Lama tak bersiaran.

Raya ke tiga Aidiladha, 3/9/2017, akhirnya nenek meninggalkan kami setelah dua minggu terlantar (sakit tua). Sempat saya balik awal (seminggu sebelum raya Aidiladha), jaga dia. Ketika saya sampai rumah nenek, dia masih larat bercakap dan bersembang, walaupun perlahan. Yang paling saya kagum dengan nenek, bibirnya tak pernah putus berzikir. Paling-paling tidak, kalimah 'Allah' sentiasa disebutnya, sehingga ke akhir nafasnya ... Subhanaallah....

Throwback:

Pagi raya kedua Aidiladha, kami pulang ke KL, setelah seminggu lebih bercuti di kampung. Malam tu, ma call, mohon bacakan yasin untuk mok (nenek). Perasaan dah macam2. :-((

Petang raya ketiga lebih kurang pukul 4 petang, ma call cakap nenek dah tak de :-(( Sebaik sahaja habis bacaan yasin oleh seorang ustaz yang datang tengah hari tu, mok menghembuskan nafas terakhir. Allahuakbar. :-(( Rasa serba salah, nak balik kelate, tapi baru je sampai KL. Ma cakap, tak pe lah, doa untuk arwah. Sebak sangat!
 

 
Al-fatihah untuk Mok (nenek) dan tuk ayah (datuk)
 
Malam tu juga, lepas isyak, jenazah selamat dikebumikan di Kampung Kota, Kota Bharu. Al-fatihah untuk mok. Semoga arwah mok dan tuk ayah (yang telah pergi 4 tahun lepas) ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Amin.
 

Monday, July 31, 2017

Ada Lagi ke Gambar Raya? ;-))

Hai ... salam Isnin.

Layan gambar raya yang cipu-ciput ni, boleh ke? (Sis tak rajin nak taip panjang-panjang). Gambar raya yang masih berbaki dalam phone ;-))

Bergambar mana-mana yang sempat. Upload sikit-sikit untuk kenang-kenangan.



 
Berdua lebih baik? ;-))



Yang lain-lain tak mau bergambar.
 


 
Orang lain tak mau, tak pe lah, kita berdua  kasi close up sikit. Hahaha!
 


 
Yang ni pula kat department kite. Persiapan kecil 'Pelamin Aidilfitri' sebelum sambut raya @department
 

 
Okey, pelamin siap, mari kita posing! ;-))
 

 
My department -sebahagian staf yang ada.
 


Sudah-sudah le tu, raya dah habis ... fuhh! ;-))
 
 
Uols ... ada lagi ke gambar2 raya, menu makan-makan raya yang terselit kat celah phone tuuu...  hiihihhi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...