Friday, February 23, 2018

Hi Tea di Zende, Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur

Alhamdulillah, meraikan AJK Fit Sisters Gombak Dance.

Hi Tea di Restoran Zende, Hotel Seri Pacific, Kuala Lumpur (berhadapan Sunway Putra Mall)


Semoga ikatan silaturrahim ini terjalin untuk selama-lamanya.
 

Tema-Putih/Biru. Tapi ada sorang yang ingkar! Hhahha, tak pe lah dik, ko ibarat macam solo dalam kumpulan nasyid kami. ^__^



Terima kasih semua! Love uols!
 
 

 
Makanan boleh tahan juga, sedap-sedap! Tapi sayang, tak de gambar makanan. Makan tak pandang keliling, sehingga lupa nak snap food! ;-))
 

 
The real capture of you? ^__^
 
 
#salsationfamily #welovedance #dancefitness
 
 

Tuesday, February 13, 2018

Street Churros di Sogo!

Sogo ni boleh dikatakan tempat feveret ;-)). Bila ada je nak beli barang (seketul-dua je pun), lunch hour sejam, dari ofis berdesup ke Sogo, zap, zap, zap, ambik barang yang nak, sempat la sejam tu ;-))
 
Sogo sekarang macam-macam ada (tempat makan) best, tapi tau2 je lah lunch hour di Sogo, orang ramai, nak makan santai2 memang tak boleh! Tetiba ternampak, Churros Street! (dah lama teringin oii). Orang tak ramai pula. Apa lagi, kita try la order. Berdebar juga, maklum, kali pertama kan. Hahhaha, tapi ai buat biasa2 je ... "dik, yang mana best," soalan bodoh kat adik jual tu, tapi dia nampak releks je, mungkin dia pernah berperasaan macam saya kot, atau pun ramai customer yang spesies macam ni. Hhahahah!
 
"Chinamon ramai orang suka, kak!" Tanpa fikir2, okey lah ... wei, chinamon wei, bukan ko tak suka ke rasa chinamon tu?! Hahhaha, eksaited sangat, tak ingat yang ku tak suka rasa chinnamon! Tapi cepat2 ngap panas2, erkkk, manis sangat nyah! Tapi masih rasa sedap kelembutan di dalam, rangup di luar.... ^__^
 
 
Chinnamon
 
Lain kali kita try coklat pula, tk payah gatal2 mulut nak tanya adik penjual tu lagi, ya! ;-))
 
Kali kedua dh pandai, try yang stick pula, campur flavour, coklat and chinnamon.
 
 
 
 
Kali ketiga dating dgn cik abey, ambik flavour coklat, sedapppp! Air-kongsi, milk tea, salah order, tekak tak berapa nak terima ;-)) Lain kali try coconut pulok, sedap kot eh?
 
 
 
Coklat. Sedap!
 
 
Kali keempat nanti, insya-Allah nak bawa anak2 pula,  Bila, bila?! Dan bila kau hadir bagai satu misteri .... ;-))
 
 
 
 
 
 
 
Perasaan Dieyana: lunch hour je, rasa nk g Sogo, nak makan churros hari2, eiii over! Makan le sampai rasa bosan! ^__^


Tuesday, February 6, 2018

Gombak Fit Dance 1.0 by Fitsisters Group!

Fit Sisters telah tubuhkan pada tahun 2016. Kami bermula dan bertemu di kelas zumba di sebuah studio berwarna pink (F3 Studio), di Gombak. Di situ, kami mula kenal dan mesra antara satu sama lain. Sehinggalah suatu hari kami (beberapa orang) berpindah ke Metabolix Gym/Studio di Sunway Batu Caves. Kami adakan kelas sendiri, dan menyewa studio di Metabolix Gym. Selepas Metabolix Gym tutup, kami berpindah dan menyewa pula studio di Zucca Studio di Prima Sri Gombak. Di situ lah kami adakan kelas Zumba dan Salsation, untuk perempuan sahaja.
 
Begitulah serba sedikit tentang FitSisters Group. Giteww ^__^
 
Ya, satu permulaan yang baik untuk FitSisters Group! Alhamdulillah, pada 21 Januari 2018, Fit Sisters julung-julung kali telah mengadakan satu event Zumba dan Salsation iaitu, Gombak Fit Dance 1.0 di Dewan MPS, Gombak, selama dua jam, menampilkan instructor zumba dan salsation yang hebat belaka! Melalui pelbagai rintangan, tetapi berkat usaha dan kerjasama setiap AJK, Alhamdulillah, event ini berjaya! Bukan senang nak adakan satu event besar sebegitu! Dengan pujian daripada peserta2 menjadikan kami lebih bersemangat dan menjadikan ia satu titik permulaan untuk seterusnya. Komen-komen pula, sebagai peringatan kami bersama. Peace no War! ;-))
 
Beberapa foto ciput untuk kenang-kenangan kami ^__^
 


Zum, zum, zum, Zumbaaaa!

 

Yang tengah berbaju hitam, Eka Yahya, Salsation Elite Trainer!






Insya-Allah, semoga bertemu lagi di Gombak Fit Dance 2.0. Yeahhh! Lol!


Yang berdekatan dengan Gombak dan berminat untuk mengikuti kelas Zumba dan Salsation (1 jam-ladies only), boleh walk in ke:
 
Zucca Studio, Prima Sri Gombak, 
Isnin-9.30 malam
Rabu-9.30 malam

Walk in = Rm 12

Come, and join me ... stay fit dan fun with Fit Sisters Group! Lol! ^__^

Thursday, January 25, 2018

Dapur Penyet di Giant Batu Caves

Pertama kali kite makan ayam penyet di Dapur Penyet! Isy, memang kena dengan tekak kami! Isi ayamnya lembut, 'habuk-habuk' dia pun krup krup krap sangat, rangup!

Yang tak tahan pedas macam kami, sambal cilinya, meletop pedas. Tapi sedap!

Boleh ulang lagi nanti, lol!


Tahun baharu makan ayam penyet Dapur Penyet di Giant Batu Caves. ;-))
 
 

Menu pilihan kami-Ayam Penyet Smashed Fried Chicken (Signature Dish)
 

Sebelum ni dah lama tengok bloggers review Dapur Penyet yang sedap. 2018, baru berpeluang ke sini ;-))
 

Wafiy anak kedua kami tu, memang suka ayam penyet, biasa beli ayam penyet/keli penyet kat kedai makan area rumah kami, boleh tahan sedap, keli penyet nya, rangup. Tapi Dapur Penyet, memang terbaik lah dari yang terbaik!

Cawangan Dapur Penyet boleh lihat di sini :

http://www.dapurpenyet.com.my/ouroutlets.html
 

Wednesday, January 17, 2018

'Update'

Kadang-kadang datang perasaan nak biar je blog ni, tak update apa2, nak blogwalking je. Kalau rasa nak update, update lah, kalau tak nak, tak nak, dan ko biar aje blog bersarang. Bila blog ni sekadar catatan, kenangan kita, dan ia bukan blog mencari pendapatan, macam ginilah jadinya. Tapi kita sayang kat blog ni. Cerita2 lama kita ada kat sini, nak rujuk, baca kisah2 lepas, tetiba rasa syok sendiri pulok. Hahahha..
 
Bila blogger tersohor komen, "update je lah apa2, untuk kenangan", rasa la semangat sikit, gitewww! ;-))
 
Itu yang tergerak hati dan tangan untuk menulis di sini.
 
Cuma nak tanya, suatu hari nanti kalau kita dah tak buka blog kita, dalam tempoh beberapa tahun  (tempoh yang lama), adakah blog kita akan hilang macam tu aje??? Maknanya, Dieyana78.blogspot akan terhapus macam tu aje?? Sob sob sob! Atau kita kena 'tutup' sendiri, barulah blog kita tertutup untuk selama-lamanya tanpa dikesan. Eh soalan macam berbelit2, kalau ada yang faham dan sudi, boleh la tolong jawab, ya ;-))
 
Kalau rasa nak follow kite, bolehlah follow kat Instagram, sebab kat IG je kite rajin update, kalau kat IG, cepat je boleh update. Gambar sekeping dua untuk kenangan! Hanya IG peneman setia! Facebook pun tak semua benda kite update, yang penting-penting aje ;-))
 
IG: Nurdiana mohd nor
 
Bai-bai! 
 
Nota: Tepuk dada tanya hati. Semoga perasaan ini terus kuat dan rajin untuk menulis! Insya-Allah ^__^

Tuesday, January 16, 2018

16 Januari 2018! ^__^

Assalamualaikum. Selamat tengah hari....




Bagi ucapan lah sikit, walaupun dah 16 hari kita di tahun 2018. Hahaha.

Tu je nak nak bagitau, sebagai pembuka tirai 2018. Cerita 2017 berlambak tak update. ^__^ 
 
Apa-apa pun, hidup perlu diteruskan, kisah lepas2, yang pahit-pahit, tinggal jauh2, yang manis2, baik2 kita bawa bersama. Aci dak? (hahaha, alasan ko tak nak/malas nak update blog!). Perasaan macam nak 'pencen' tulis-tulis pun ya jugak!

Monday, November 6, 2017

Minum Petang di Restoran Al-Azmi Garden, Sentul

Minggu kepanasan yang lepas, rasa bosan di rumah, tak tau nak ke mana, dengan cuaca panas, malas nak bersiar2, lepak rumah lagi best. Tapi, best juga kalau dapat cendol/ apa yang menyejukkan tekak, sambil2 lepak dengan family. Minum petang katanya ;-))
 
Restoran al-Azmi, kedai makan siam fevret kami.
 
Pulut mangganya sedap, tapi pulutnya agak manis sikit, mangganya fresh, dengan kuah santannya yang lemak2, terbaik!

 
Suami-order Som Tam juga sedap!

 
Mama-tak tau nak order apa, tapi tekak teringin sate....

 
Lai chi kang

 
 
ABC, Iman  punya
 
Cik kembar, nasi goreng cina, itu je lah nasi kegemarannya. Pagi petang siang malam minta nasi goreng cina, hahha!
 
Restoran  ni memang best, menunya boleh dikatakan memuaskan hati, sesuai untuk family dan semua. Tempat duduk bersila pun ada, juga disediakan tempat ala2 pondok.
 
Anak-anak santai di buaian.
 
Service boleh dikatakan cepat dan terbaik! Tak sempatlah muka nak berkerut. ^__^
 
Celebrate birthday/anniversary e.t.c, boleh reserved tempat.
.
Suka menu siam, bolehlah try kat sini. ;-))
Restoran Al-Azmi Garden, Sentul.
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...